08-10 вересня
2020, КИЇВ, МВЦ
Замовити стенд Замовити квиток
Замовити стенд Замовити квиток
08-10 вересня
2020, КИЇВ, МВЦ

Прес-релізи

Подія: 20-а міжнародна виставка індустрії упаковки – UPAKOVKA;
Дати: 10 – 12 вересня 2019
Організатор: Компанія «АККО Інтернешнл»
За підтримки: Міністерства аграрної політики і продовольства України; Галузевого об’єднання підприємств хлібопекарської промисловості «УКРХЛІБПРОМ»; Галузевого об’єднання виробників кондитерської промисловості «Укркондпром»; Національної асоціації молочників України «УКРМОЛПРОМ»; Національної асоціації виробників м’яса та м’ясної продукції «УКРМ’ЯСО»

Пост-реліз
З 10 по 12 вересня 2019 року в Києві відбувся щорічний Всеукраїнський Форум харчових технологій – виставковий захід, який об’єднує кілька галузевих виставок:
– міжнародну виставку обладнання та технологій для харчової і переробної промисловості INPRODMASH;
– міжнародну виставку індустрії упаковки UPAKOVKA;
– спеціалізовану виставку кондитерської промисловості SWEETS UKRAINE;
– спеціалізовану виставку хлібопекарської промисловості BAKERY UKRAINE.
На церемонії урочистого відкриття були присутні:
Лапа Володимир Іванович – Голова Держспоживслужби України;
Хомічак Людмила Володимирівна – в.о. Директора Департаменту продовольства Мінагрополітики України;
Васильченко Олександр Миколайович – Генеральний директор Об’єднання «Укрхлібпром»;
Балдинюк Олександр Васильович – Президент Асоціації «Укркондпром»;
Бондаренко Василь Маркович – Голова правління Асоціації «Укрмолпром»;
Лавринчук Олександр Володимирович – Співголова Союзу «Борошномели України»;
Рейнауд Наута – Радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні;
Зафер Кірмізіташ – директор компанії ZED EXPO, колективний організатор турецької експозиції виставки.

На сьогодні харчова промисловість є своєрідним локомотивом агропромислового комплексу України і забезпечує внутрішній ринок якісною харчовою продукцією майже на 90 відсотків. Частка харчової і переробної промисловості у ВВП України становить 5%, в обсязі прямих іноземних інвестицій в економіку нашої держави – 6%, в обсязі реалізованої промислової продукції – понад 20%, в обсязі експорту продукції АПК – понад 50% і у обсязі надходжень до державного бюджету від АПК – майже 90%. Тому запровадження інноваційних технологій є запорукою успішного розвитку харчової індустрії України.
Спеціалізовані виставки, які проводяться в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій, всебічно сприяють створенню ланцюга доданої вартості та поглибленню переробки сільськогосподарської сировини, що сприятиме ефективному розвитку агропромислового комплексу та експорту харчових продуктів під брендом «Made in Ukraine».
З огляду на міжнародний авторитет та значення для української економіки, виставки Форуму включено до Переліку виставково-ярмаркових заходів, що проводяться за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.

В експозиції INPRODMASH 2019 було представлено обладнання, інвентар для різних галузей харчової промисловості: м’ясної, молочної, масложирової, рибної, кондитерської та хлібопекарської, бакалійної, консервної, а також для птахофабрик та тваринницьких ферм. Крім того, в експозиції були присутні компанії, що постачають спеції, інгредієнти, матеріали для виробництва харчових продуктів.
В експозиції UPAKOVKA 2019 було представлено: сучасні пакувальні технології та обладнання як для великих, так і для невеликих виробництв, а також лінії для підприємств торгівлі та громадського харчування.
У виставках взяли участь провідні виробники і постачальники з України, Нідерландів, Туреччини, Бельгії, Німеччини, Польщі, Іспанії, Італії, Литви, Китаю, Франції, Швеції, Швейцарії, і кожен з них підготував свої новинки.
Голландський павільйон і його учасники ознайомили українських фахівців з новітніми технологіями для м’ясопереробних та молочних підприємств, хлібопекарень, з інноваційними розробками для індустрії заморожених продуктів харчування, зберігання та переробки овочів, фруктів та ягід.
Турецька експозиція була представлена компаніями, які пропонували обладнання для пакування, готову упаковку з крафт-паперу, обладнання для переробки м’яса та овочів, готові форми для кондитерської та хлібопекарської промисловості та багато іншого.
В рамках ділової програми Форуму профільні асоціації провели конференції для молочних, кондитерських та хлібопекарських підприємств.
11 вересня відбувся семінар-практикум «НАССР своїми руками: інновації, виклики, рішення», під час якого відбулися дискусії з провідними експертами галузі на актуальні теми:
• Білі плями у питаннях стандартизації в харчовій промисловості
• Нові вимоги до безпеки та якості молока та молочних продуктів як дієві програми-передумови для ефективного функціонування НАССР
• Вимоги до упаковки харчових продуктів в рамках системи НАССР
• Розширена відповідальність виробника в частині використання, збору і переробки упаковки
та ін.

На Форумі харчових технологій була створена унікальна можливість для спілкування фахівців, обміну досвідом, пошуку нових партнерів та встановлення ділових контактів.