14-16 вересня
2021, КИЇВ, МВЦ
Замовити стенд Замовити квиток
Замовити стенд Замовити квиток
14-16 вересня
2021, КИЇВ, МВЦ

Пляшки, які переробляються за допомогою ензимів

Компанії-виробники безалкогольних напоїв представили перші в світі пляшки, які переробляються за допомогою ензимів. Консорціум, до якого входять Nestlé, PepsiCo і Suntory, оголосив про успішне виробництво перших в світі харчових ПЕТ-пляшок, які використовують ензимний процес переробки Carbios. Кожна компанія, що входить в консорціум, в тому числі Carbios, Nestlé Waters, PepsiCo, L’Oreal і Suntory Beverage & Food Europe, успішно виготовили прототипи пляшок для таких напоїв, як Perrier, Pepsi Max і Orangina.

Після 10 років досліджень компанії Carbios вдалося створити новий процес роботи з ензимами, які в природі можна знайти в компостних купах, і які беруть участь в розкладанні мембран листя. За словами Carbios, їй вдалося вдосконалити технологію і оптимізувати ензими, щоб вони руйнували будь-який вид пластику, незалежно від кольору і складності.

У Carbios стверджують, що 97% пластику розкладається за 16 годин, пише Upakovano.ru. Компанія збирається видавати ліцензію на використання своєї технології виробниками ПЕТ по всьому світу. Так їй вдасться прискорити впровадження ензимної переробки всіх видів пластикових продуктів.

Джерело: http://www.upakovano.ru/

ВСІ НОВИНИ