Замовити стенд Замовити квиток
ВЕРЕСЕНЬ
2025, КИЇВ

Підсумки конференцій «ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КОНДИТЕРСЬКОЇ ГАЛУЗІ» та «ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ХЛІБОПЕКАРСЬКОМУ ВИРОБНИЦТВІ»

15-16 листопада в Національному університеті харчових технологій відбулися вже традиційні Міжнародні науково-практичні конференції «ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КОНДИТЕРСЬКОЇ ГАЛУЗІ» та «ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ХЛІБОПЕКАРСЬКОМУ ВИРОБНИЦТВІ», організатором яких є кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з галузевими асоціаціями «Укрхлібпром», «Укркондпром» та виставкою фірмою «АССО Іnternational».

До їх роботи долучитися науковці з провідних фахових закладів вищої освіти України, науково-дослідних інститутів, а також колеги із Жешувського університету (Польща), Державного університету ім. Акакія Церителі (Грузія), Хенанського інституту науки і технологій (Китай). В роботі конференцій взяли участь здобувачі вищої освіти четвертого курсу ОС «Бакалавр» та здобувачі ОС «Магістр», які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів».

Роботу конференцій відкрили завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та проректор з наукової роботи Сергій Токачук.

Цікавими та ґрунтовними були доповіді керівників об’єднань українських підприємств. Генеральний директор, голова Ради Об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко доповів про стан хлібопекарської галузі після вторгнення на територію України агресора. Президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк розповів про виклики, які стали перед кондитерською галуззю, зокрема про забезпечення сировиною та енергетичними ресурсами, умов роботи підприємств з урахуванням відключень електропостачання, проаналізував проблеми пов’язані з експортом продукції, імпортом сировини та обладнання в умовах воєнного стану. Президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко розповів про умови роботи хлібозаводів в умовах війни та забезпечення населення хлібом, про титанічну роботу працівників підприємств в таких складних умовах, навів статистичні дані виробництва хліба в Україні, рівень його споживання та про інновації, які не зважаючи на воєнний стан, впроваджують на українських підприємствах. Про можливість інновацій також розповіла керівниця технологічного відділу ДП «Зееландія» Наталія Савчук. В роботі конференцій взяли участь представники промисловості: начальниця лабораторії ПрАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» Наталія Горлата, начальник відділу маркетингу ПП «Деліція» Олексій Рогов, керівниця відділу збуту ТОВ «Вента Лаб Фуд» Ольга Коломоєць.

Учасники висловили надію щодо  зустрічі на конференціях в наступному році, в мирний час, в рамках Тижня харчових технологій, що традиційно відбувається під час проведення спеціалізованих виставок «INPRODMASH & UPAKOVKA».

На завершення конференції виступив генеральний директор ТОВ «АССО Іnternational» Ігор Мельник та подякував організаторам за проведення такого заходу, побачав успіхів та висловив надію на подальшу співпрацю.

Проведені заходи продемонстрували, що жодні перешкоди не завадять зустрічам для обміну досвідом та актуальною інформацією, що будуть використані для розбудови країни і піклування про її населення.

ДО ЗУСТРІЧІ в 2023 році!

 СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ЗСУ! СЛАВА НАЦІЇ!

ВСІ НОВИНИ