Виробники намагаються відповідати вимогам споживачів, які віддають перевагу продуктам, які не мають негативного впливу на навколишнє середовище, пише портал Мир Упаковки, інформаційний партнер виставок Inprodmash & Upakovka.
У пошуках більш стійких рішень MULTIVAC та DS Smith об’єдналися для розробки та виробництва ECO Bowl – інноваційного рішення для свіжих продуктів в упаковці з модифікованою атмосферою на основі гофрокартону. ECO Bowl – це лоток з гофрованого картону покритий полімерною плівкою, який повністю перероблюється. Таким чином, вдалося знизити вміст пластика на 85% у порівнянні з традиційним лотком.
Полімерну плівку в ECO Bowl можна легко видалити для утилізації, залишивши гофрований лоток для вторинної переробки. ECO Bowl забезпечує просту та ефективну реалізацію для клієнтів – вона призначена для роботи на термоформувальних пакувальних машинах MULTIVAC та може гарантувати рівний термін придатності в порівнянні зі звичайною упаковкою для свіжих продуктів у модифікованій атмосфері. Рішення ECO Bowl наприкінці минулого року було реалізовано німецьким виробником продуктів харчування amidor.
Бернд Ласлоп, віце-президент з продуктів та витратних матеріалів MULTIVAC, прокоментував: «Ми постійно працюємо над інноваційними рішеннями для скорочення кількості пакувальних матеріалів та над концепціями упаковки, які відповідають сучасним вимогам щодо ефективності використання ресурсів та можливості вторинної переробки. ECO Bowl – ще один приклад реалізації наших зусиль».