Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат (ПАТ «ЖЦПК») впровадив нову технологію виробництва вологостійкого картону та випускає його під маркою Cardboard waterproof+, пише портал Мир упаковки, постійний інформаційний партнер виставок Inprodmash & Upakovka.
Вологостійкий гофрокартон вирішує проблему одноразової еко-упаковки для транспортування свіжих харчових продуктів з великим вмістом вологи, таких як свіжа риба, м’ясо, курка, олійно-жирова продукція.
Для таких харчових продуктів призначена гофротара спеціальної конфігурації, розроблена відповідно до державних стандартів.
Особливо важливе значення використання тари з вологостійкого гофрокартону має для заморожених овочів, фруктів та ягід. ПАТ «ЖЦПК» виробляє не тільки великі ящики та коробки з гофрованого вологостійкого картону, а й «пінетки» для фасування ягід та фруктів по 0,5 та 1 кг, а також лотки для комплектації цих «пінеток» (на 4 «пінетки», на 8 «пінеток»).
ПАТ «ЖЦПК» виробляє вологостійкий картон Cardboard waterproof+ масою 160 г/м2 та 175 г/м2. За бажанням замовника картон може бути фарбованими (colored) або нефарбованим (not colored). Згідно із замовленням, гофрований картон може вироблятися як з одним, так і з двома плоскими шарами вологостійкого картону.
З метою збереження навколишнього середовища тара з вологостійкого гофрокартону може бути утилізована як вторинна сировина.