Упаковка, створена у співпраці дослідників з Університету Кардіффа та українських пасічників, дозволяє продовжити термін зберігання продуктів харчування, насамперед,хліба, фруктів, овочів. Особливо актуальним є це в умовах нестабільної роботи енергетичної інфраструктури. Про це повідомляє shotam.info з посиланням на ВВС.
Команда вчених з Університету Кардіффа, очолювана Лесом Беєм, працювала над створенням обгорток із бджолиного воску та інших природних протимікробних рослин, таких як шавлія.
Команда з Кардіффського університету співпрацювала з українськими пасічниками, щоб визначити, які комбінації матеріалів є найбільш ефективними.
Українські вчені з Харківського політехнічного інституту активно поширюють винахід через Інтернет та соціальні мережі, сподіваючись, що українці зможуть випробувати його ефективність цього літа.