Команда дослідників, що фінансуються ЄС, розробила пакувальне рішення з більш низьким вмістом вуглецю і води.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії, пише AgroPortal.
Пресована упаковка YPACK виготовлена зі стійкого біополімеру, отриманого з сирної сироватки та мікроцелюлози з мигдальної шкаралупи.
Для збільшення антимікробних властивостей до матеріалу упаковки додаються з’єднання оксиду цинку та масло материнки. Ці добавки захищають від двох видів бактерій, здатних викликати харчове отруєння – золотистого стафілококу та кишкової палички.
«Дослідники також визначили оптимальне співвідношення ефірної олії материнки для короткострокових (15 днів) та оксиду цинку для середньострокових (до 48 днів) антибактеріальних ефектів», – йдеться в повідомленні проектної групи.
Партнери YPACK відзначають, що «збільшення терміну придатності продуктів харчування на 20% та 50% дозволить скоротити кількість харчових відходів на 12,5% та 30% відповідно».
Відзначається, що упаковку можна компостувати, вона розкладається за 90 днів.